Profil użytkowniczki SerdeczneWitam

Avatar SerdeczneWitam
Login:
SerdeczneWitam
Imię:
Ania
Kilka słów o sobie:
Witam cieplutko na moim profilu ^^

Kilka ciekawostek o mnie

- lubię oglądać musicale (ulubiony to Everybody's Talking About Jamie)

- chodzę do technikum gastronomicznego, jeśli się zastanawiacie jak tam jest lub macie jakieś pytania na jego temat to z chęcią odpowiem

- nie umiem w politykę i tym się nie interesuję

- lubię matematykę

- denerwuje mnie jak ktoś pisze coś nieprawdziwego na temat żywności nie patrząc na żadne źródła
Doświadczenie:
15

poziom
doświadczenia

419

punktów

Odznaki:
Odznaka ŁowczyniPoziom odznaki

Łowczyni

Ile punktów doświadczenia uda Ci się uzbierać w ciągu miesiąca?

Odznaka BywalczyniPoziom odznaki

Bywalczyni

Czy uda Ci się logować każdego dnia?

Odznaka SelekcjonerkaPoziom odznaki

Selekcjonerka

Za każdą ocenę nowego materiału w poczekalni zdobywasz punkt. Punkt przyznajemy za ocenienie materiału dodanego mniej niż 2 godziny przed oddaniem głosu.

Odznaka konto bez ograniczeńPoziom odznaki

Konto bez ograniczeń

Odznaka przyznawana za zweryfikowany adres email, za możliwość dodawania materiałów oraz za możliwość pisania komentarzy bez ograniczeń.

Odznaka Jejowy zombiePoziom odznaki

Jejowy zombie

Odznaka za nocną aktywność na Jeja.pl.

Odznaka StrzałkowiczkaPoziom odznaki

Strzałkowiczka

Twoje komentarze zdobyły dużo poparć? To świetnie! Odznaka w nagrodę!

Odznaka Miłośniczka zwierzątPoziom odznaki

Miłośniczka zwierząt

Odznaka za ocenianie nowych materiałów ze zwierzętami, które trafiły na główną.

Odznaka Przykładna JejowiczkaPoziom odznaki

Przykładna Jejowiczka

Odznaka za przykładną obecność na Jeja.pl

Odznaka DociekliwaPoziom odznaki

Dociekliwa

Odznaka dla dociekliwych osób przyznawana za... Dociekliwi na pewno do tego dojdą!

informacje o odznakach
Komentarze
użytkownika poparto:
1399
razy
Goodgame Empire
18

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz obrazkowy

Komentarze

Odśwież
Avatar Czaderek07

14 marca, 20:09

Witaj. Trafiłem na ten profil, przez burzę pod memem na temat seriali. Widzę, że interesujesz się gastronomią (Nie wiem, czy dobrze napisałem). Stąd moje pytanie. Jakie zawody można wykonywać po skończeniu tej szkoły? Mam na myśli, że chcę zostać cukiernikiem. I nie wiem, czy to właśnie ten kierunek mam wybrać, czy gastronomia dzieli się jeszcze na coś. Jeśli wiesz cokolwiek na ten temat, to prosiłbym o odpowiedź.
Z góry dziękuję.

Avatar SerdeczneWitam

15 marca, 20:28

@Czaderek07: Cześć, to zależy od profilów szkoły, musisz przejrzeć jakie są dostępne. Ja chodzę do technikum gastronomiczno-hotelarskiego i do wyboru miałam 2 kierunki gastronomię lub hotelarstwo. Ale wiem, że w moim mieście (Warszawa) jest jeszcze jedno technikum gdzie chyba jest profil cukiernika. Jeśli chcesz zostać cukiernikiem to polecam wybrać szkołę gastronomiczną z najlepszą renomą i nie kierować się tak bardzo profilem typu cukiernik/technolog żywności, ważne żeby dotyczyło to gotowania, bo prawdziwego gotowania czy tam robienia wyrobow cukierniczych nauczysz się w ewentualnej przyszłej pracy. No a gastronomia dzieli się na dużo możliwych prac. Oprócz bycia kucharzem/cukiernikiem moża zostać dietetykiem, próbować założyć firmę cateringową, restaurację, zajmowac sie organizacją żywności na jakąś okoliczność, pracować w sanepidzie, WHO lub FAO. I jeszcze pewnie wiele możliwości, ktore teraz nie przychodzą mi do głowy. Też pragnę napisać, że wielu uczniów po skończeniu szkoły nie pracuje w gastronomii, więc nie musisz się martwić, że jak coś ci się odwidzi w trakcie to będziesz skazany na kuchnię do końca życia. Dlatego polecam wybrać technikum, a nie branżówkę. Jeśli masz jakieś pytania jeszcze, albo nie odpowiedziałam dokładnie co chciałes wiedzieć to sie zpaytaj/dopytaj. Z chęcią odpowiem i bardzo ciesze się, że mogę podzielić się swoją wiedzą :DDD

Avatar Czaderek07

15 marca, 21:10

@SerdeczneWitam: dziękuję bardzo za odpowiedź. Czyli nie muszę iść od razu w gastrę, żeby później być cukiernikiem? Mogę wybrać dowolny kierunek, A potem to zależy od mojej decyzji? Czy to nie działa tak, że po skończeniu szkoły gastronomicznej, mam większą pulę prac z gotowaniem, do wyboru?

Avatar SerdeczneWitam

Edytowano - 16 marca, 10:20

@Czaderek07: Akurat z pulą prac to nie jestem pewna, bo sama sie jeszcze uczę, ale dzięki szkole gastronomicznej byłoby ci łatwiej znaleźć pracę w zawodzie i nie musiałbyś koniecznie kończyć studiów (chociaż ja zachęcam do studiowania, bo więcej papierków potwierdzających twoja wiedzę nie zaszkodzi). Niektóre prace związane z gastronomią np. dietetyka jużwymaga pójścia na studia. I tak, nie musisz koniecznie iść do szkoły gastronomicznej by zostać cukiernikiem. Jeśli nie jestes pewny szkoły gastronomicznej to mozesz pojść na dodatkowe kursy zwiazane z cukiernictwem, niestety są płatne ale do cv będziesz mógł wpisać + jakieś umiejętności zyskasz.

Avatar Czaderek07

16 marca, 10:35

@SerdeczneWitam: dziękuję bardzo za odpowiedź. Dałaś mi do myślenia. Dziękuję.

Avatar Tajnyifajny

5 marca, 22:36

1234 strzałek w górę

Avatar SerdeczneWitam

5 marca, 22:49

@Tajnyifajny: o kurcze, faktycznie

Avatar Tajnyifajny

5 marca, 22:51

@SerdeczneWitam: dobiłem ci kilka by było perfekcyjnie

Avatar SerdeczneWitam

5 marca, 22:53

@Tajnyifajny: Miło z twojej strony, dziękuję

Avatar Koksik2020

27 stycznia, 08:44

Pisałaś że jesteś na technikum gastronomicznym. Więc jak się gotuje idealnego schabowego z tłuczonymi ziemniaczkami?

Avatar SerdeczneWitam

27 stycznia, 08:49

@Koksik2020: szczerze to nigdy schabowego nie robiłam, dopiero teraz mam temat mięsa na zajęciach wiec może w ciągu miesiąca sie nauczę, a tłuczone ziemniaki to masz fajne przepis na yt

Avatar Koksik2020

27 stycznia, 08:49

@SerdeczneWitam: aha. Spk

Avatar SerdeczneWitam

8 lutego, 12:11

@Koksik2020: Dobra już umiem schabowego, mięso musisz potłuc tłuczkiem i zostawić na noc w lodówce w mleku z dodatkiem czosnku, cebuli, pieprzu i soli. Na następny dzień obtaczasz mięso w mące, później w roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej. Smażysz na oleju na średnim ogniu z 2 minuty z każdej strony i później jeszcze pare minut na mniejszym ogniu.

Avatar Koksik2020

8 lutego, 14:41

@SerdeczneWitam: u mnie się innaczej robi ale to juz za długi przepis

Avatar PewienKtosiek

25 grudnia 2020, 22:51

Wesołych Świąt Bożego Narodzenia!

Avatar SerdeczneWitam

Edytowano - 26 grudnia 2020, 19:44

@PewienKtosiek: Tobie też wszytskiego najlepszego, niestety się spóźniłam trochę, ale bardzo mi miło i dziękuję za życzenia :D

Avatar Mojo21

Edytowano - 17 lutego 2020, 18:39

Chronię przed rozdziewiczaniem i witam na Jeja

Avatar SerdeczneWitam

17 lutego 2020, 23:43

@Mojo21: A dziękuję ślicznie

Opisz dokładnie problem, a jeśli potrzeba to zilustruj go screenem.

Opisz problem

Dołącz screena

Szukaj osoby